Sfeerimpressie nieuwbouw

Juni 2021

We hebben weer leuk nieuws te vertellen als het gaat om onze nieuw te bouwen school. Met heel veel trots en blijdschap willen we u een impressie laten zien van hoe het gebouw er van buiten en van binnen uit komt te zien.

Wij kunnen (bijna) niet wachten totdat we daar onderwijs mogen aanbieden.

Tijdelijke huisvesting

Januari 2021

Komend schooljaar zullen we starten in onze tijdelijke huisvesting, in afwachting van onze nieuwbouw. We zullen verhuizen naar het Lorentz Lyceum. Om dit zo goed en rustig mogelijk te laten verlopen, hebben we ervoor gekozen om de laatste schoolweek te verhuizen. 

De laatste lesdag van het huidige schooljaar is op maandag 19 juli 2021 zijn. Vanaf dinsdag 20 juli hebben de kinderen vakantie. Wij zullen de verdere week gebruiken om te verhuizen. 

Op 6 september 2021 starten wij schooljaar 2021/2022 in het (oude) Lorentz gebouw.

Ons tijdelijke adres wordt:
Groningensingel 1235
6835 HZ Arnhem

 

Informatieavond

September 2020

Tijdens de informatieavond van 29 september 2020 hebben wij, samen met de architect, De Ommelander, Het Pompeltje en De Wervelwind, een informatieavond over de nieuwbouw georganiseerd. Doordat ouders zich moest aanmelden voor één van de drie tijdsblokken, het gebruiken van intekenlijsten, looproutes, minimaal 1,5 meter afstand tussen de stoelen en goed ventileren, hebben wij dit coronaproof kunnen doen. Na een woord van welkom en een voorstelrondje liep de architect door de presentatie en nam de ouders digitaal mee door het nieuwe gebouw en de omgeving. Hierdoor kregen ouders een goede impressie van hoe ons nieuwe gebouw er ongeveer uit komt te zien en waarom er voor bepaalde opties is gekozen. De architect vertelde ook dat er duurzaam gebouwd gaat worden, wat inhoud dat er materiaal, zoals hout uit het huidige plafond en de dubbele beglazing worden hergebruikt. Ook de buitenmaterialen zoals hekken, stoeptegels en de speeltoestellen worden zoveel mogelijk hergebruikt.Uiteraard was er ook ruimte om vragen te stellen. Na elke ronde was er buiten nog even gelegenheid om vragen te stellen. De reacties die wij van ouders terug kregen was positief. Wij vonden het erg fijn dat zij aanwezig waren.

OBS Da Vinci Arnhem krijgt nieuwbouw!

September 2020

Op dit moment zijn we ongeveer halverwege het definitief ontwerp (DO-fase). Steeds meer worden de 'puntjes op de i' gezet. Dat is ook nodig omdat na deze fase de technisch ontwerpfase (TO-fase) plaatsvindt. Daarna is het ontwerp klaar. We hebben met de gemeente Arnhem gesprekken gevoerd over tijdelijk huisvesting en overeenstemming bereikt om naar elders te verhuizen. En wel naar (een deel van) het oude gebouw van het Lorentz Lyceum aan de Groningensingel. De komende tijd bereiden we de tijdelijke huisvesting en verhuizing voor. Door de tijdelijke huisvesting op een andere plek kunnen we het huidige gebouw in eenmaal slopen. De sloper die het sloopwerk uitvoert is gespecialiseerd in circulair slopen. Dit betekent dat materiaal in het huidige gebouw zo wordt verwijderd dat het deels hergebruikt kan worden bij de nieuwbouw en voor andere bouwprojecten. Vanuit duurzaamheid vinden we dit een mooie gedachte! De sloop van het gebouw start in augustus 2021. Voor het hele bouwproces betekent dit dat we eind 2022 kunnen gaan verhuizen naar de nieuwbouw.